Min første PowToon præsentation

PowToon er et web 2.0 præsentationsværktøj og jeg har lavet min første PowToon om emnet medier. Jeg håber at disse web 2.0 værktøjer bliver mere og mere udbredt i danske klasselokaler og at værktøjerne vil konkurrere med den traditionelle Power Point! Jeg er spændt på hvordan eleverne tager i mod denne alternative præsentation på mandag.

TIP:

WordPress har begrænsning på hvilke embed koder der kan integreres i din blog af sikkerhedsmæssige hensyn. Derfor skulle jeg for at få PowToon præsentationen vist her på min blog, eksportere min PowToon til Youtube. Så skulle linket til Youtube videoen blot indsættes i html-feltet uden linket er et hyperlink! Hvis du ikke ønsker at din video skal være offentlig ændrer du bare indstillingerne i Youtube til privat.

Ift. at skulle gennemgå præsentationen med elever er det smarte ved at eksportere til Youtube at du nu kan holde pause i præsentationen.

Reklamer
Categories: Læring med Væring | 14 kommentarer

Indlæg navigation

14 thoughts on “Min første PowToon præsentation

 1. Hej Anne.
  En både sød, skæg og oplysende præsentation. Det gav mig lyst til også at lege med PowerToon. Indtil nu har jeg mest anvendt Googles Presentation, Prezi og Youtube (iMovie og Movie Maker) som alternativer til PowerPoints.
  Tak for ideen 🙂
  Gitte

 2. Hej Gitte
  Tak for din kommentar.:-) Det var sjovt og nemt at arbejde i PowerToon når først jeg lige lærte programmet at kende. Det er meget brugervenligt.

  Jeg har også leget lidt med Prezi men det kræver mere af min opmærksomhed, hvad er dine erfaringer med Prezi? Har du evt. et link til en af dine prezi’er?

  Jeg har lige hurtigt været inde at kigge på din hjemmeside, hvilket inspirerer mig -er det google sites? Er det nemt at gå til?

  MVH Anne Væring

  • Hej Anne.
   Det var så lidt da 🙂 Jeg synes, det er en lille smule dødt med hensyn til at komme ud af starthullerne her og give respons på hinandens indlæg. Og det er sådan lidt dødt at skrive til nobody, ikk? Så fedt du er med på dialog og erfaringsudveksling.

   Først hjemmesiden:
   Ja det er Google Sites og det er dødlet at bruge. Sig endelig til, hvis du har brug for starthjælp. Vi kan evt snuppe den via et Hangout en dag, om du har behov. Jeg er vild med Googles Sites, fordi det langt hen ad vejen lader mig gøre som jeg vil. Både med hensyn til udseende (jeg kan f.eks lide at lege med at lave designs, der passer til fagenes indhold) og med hensyn til indhold. Det at alle Googles tjenester let lader sig integrere i Sitet, gør det enormt fleksibelt og let at inkorporere elevernes arbejder også. Andre hjemmesider kan du indlejre ved hjælp af gadgets.

   Prezi:
   Ang Prezi havde jeg en klasse (6. klasses niveau) sidste år, der elskede at bruge den. Jeg synes det var lidt skægt at modtage opgaver i den, sådan at opgave 1 var dias 1 osv. Det gav dem muligheder for også at svare med både film og lyd, hvilket de ikke havde haft i et dokument. Det gav fint flow i besvarelserne og de havde let ved at organisere det hele forståeligt. Der er jo sådan lidt map-effect over Prezi.

   Jeg kan godt lide Prezi, men jeg taler meget med eleverne om at undgå søsygeeffekten. Ofte bruger vi det til at gå ind i ting via deres zoomeffekt. Du kan se en hund, zoome ind og se dens organer eks hjertet der pumper og læse lidt om dem, zoome mere ind og læse og se film om celler osv. Det er ikke så tit jeg bruger Prezi selv, men det er nok nærmere fordi jeg har så mange hjemmesider i stedet. Det er sjældent jeg anvender en decideret præsentation på den måde. Men jeg kan godt lide, at Prezipræsentationerne er så visuelt flotte og at de kan downloades, så man ikke er afhængig af, om netadgangen virker på fremlægningsdagen. Desuden forlanger jeg, at de på forhånd har delt deres Prezi med mig, så jeg har adgang til at se den allerede når de opretter den. Og nu har de fået 3D-effekt, så jeg glæder mig til at se, hvad jeg får af flotte afleveringer i kommende skoleår 🙂

   • Hej Gitte

    Det lyder super med google sites og hangout (kender ikke hangout men har lige googlet så er med på hvad du tænker nu;). Jeg går lige og overvejer hvordan jeg kan bruge en hjemmeside. Udover hjemmesiden til dine fag hvad bruger du dem ellers til? Har du erfaring med at eleverne laver hjemmeside?

    Gode idéer med Prezi!

    Europaskolen i Bruxelles -det lyder til at være et spændende sted at arbejde!? Hvor gamle er de ældste elever du arbejder med? Jeg søger nemlig en penneven på ca. 18-25 år til en af mine elever.

    Anne Væring 😀

   • Hej igen Anne.

    Selv bruger jeg klart mest hjemmesiden til mine fag. En enkelt har jeg lukket for andre. Der samler jeg de ting, jeg ikke bruger lige nu. Sådan lidt min egen Diigo. Jeg gemmer både links og filer der.

    Nogle elever vælger at lave en hjemmeside, hvis de skal fremlægge for klassen. Det er et spørgsmål om emne og temperament. Du kan bruge det f.eks i stedet for at bede dem lave en avis om emnet.

    I ict gennemgår jeg, hvordan man laver hjemmesiderne. For nogle år siden havde jeg et hold, hvor de valgte at lave lidt andre hjemmesider, end jeg er vant til, at eleverne vælger. Normalt er det noget med sport, cupcakes, venner el.lign. Dette hold valgte at lave seriøse hjemmesider, der skulle ligne professionelle. En af dem lavede denne side,https://sites.google.com/site/tentacleonlinebank/home, som han har sat add on’s på og tjent 20 €. Det havde vi meget sjov med 🙂 To andre fra samme hold valgte sammen at lave en hjemmeside for en opdigtet restaurant, https://sites.google.com/site/paradise3011/home. De blev ikke helt færdige, for det tog tid at få lavet og tilpasset alle billederne, men det, de nåede, synes jeg er godt.

    De ældste elever på Europaskolen er nok 20 år. Jeg har de noget yngre, 11-14 år. Jeg tror, de fleste af vores elever har for travlt til pennevenner. Deres skoledag er lang hernede, og de har en stor lektiebyrde. Men hvis du sender noget mere konkret (er det en faglig penneven, skulle det foregå via facebook osv), vil jeg gerne gå videre med det 🙂

    Gitte

   • Hej Gitte

    Undskyld mit sene svar. Web 2.0 har lige været sat på sodesporet da jeg har haft travlt med nye spændende sager. Jeg er lige startet med at læse et enkelt PD modul i gennemgribende udviklingsforstyrrelser og så har jeg været så heldig at jeg har fået en Ipad til brug i mit virke som praktikvejleder på skolen. 🙂

    Ipad’en er virkelig blevet min nye legekammerat og trofaste følgesvend! Har du erfaring med tablets?

    Det er spændende at se dine elevers produkter som hjemmesider og prezi’er. Jeg er også selv kommet igang med at have lavet en enkelt prezi som jeg skulle bruge til en workshop med mine kollegaer. Mine kollegaer synes også det var en spændende, ny og anderledes måde at lave præsentationer på. Vi havde også nogle interessante snakke om alle de forskellige muligheder vi har for at lave spændende præsentationer. Det kan være uoverskueligt for os som undervisere at lære alle disse nye værktøjer at kende men det er jo bare om at kaste eleverne ud i det og afprøve selv. Det forudsætter selvfølgelig at man har haft en god snak om webetik: identitet, adfærd og fodspor på nettet.

    Ang. Penneven må du meget gerne prøve at gå videre med det. Det kan både være over mail og facebook. Min elev er en kvinde på 24 år og vil gerne skrive på engelsk. Tak! 🙂

    Mvh
    Anne

   • Hej Anne.
    I science er jeg også startet op med en ny klasse. Jeg havde eleverne sidste år, men ikke til det fag.

    De blev sidste år vant til at arbejde en del i web2-værktøjer. Vi starter året op med helt traditionelt at de undersøger planeter og andet i solsystemet, og derefter laver en præsentation. I dag opdager jeg så, at mange af dem selv har valgt at lave en Prezi. Jeg fortalte dem, at jeg nu tager det her kursus i DK, og at der er nogle, der ikke er vant til at arbejde med bl.a Prezi, og derfor måske gerne vil se noget, som elever har lavet. To af grupperne vil gerne dele det med dig (og andre på Web2beviset). De er kun lige begyndt, så det er ikke et færdigt stykke arbejde, men du kan se deres Prezis på http://prezi.com/mi56_vniblxj/solen/ og http://prezi.com/rt1w4qdwchoy/asteroidebltet/

    Jeg spurgte dem, hvorfor de havde valgt Prezi, og svaret var, at det er både nemt og flot. Hvis du eller andre af web2deltagerne evt har nogle spørgsmål om at være elev og bruge google docs og prezi, vil de gerne prøve at svare.

    Venligst Gitte

   • Hej Gitte

    Hils dine elever og sig tak fordi jeg må følge dem! Jeg kan vel kommentere på deres præsentationer i prezi hvis jeg har spørgsmål til dem? 🙂

   • PS: De elever, der deler deres Prezi, er lige startet i det, der svarer til 7. klasse, dog er gennemsnitsalderen nok et år under den danske.

 3. Kirsten

  Hej Anne
  En fin fin Powtoon. Det er rigtig dejligt du sender link med, så vi kan se, hvad du har designet i tjenesten…

  • Hej Kirsten

   Tak for din kommentar:-)

   NU har jeg jo så endelig fundet ud af hvordan jeg kunne få min PowToon vist her på bloggen istedet for at linke til den;-)

 4. Hvad sagde eleverne så til præsentationen i dag?

  • Hej Gitte,

   Det var i hvert fald nyt og anderledes for dem hvilket de synes var godt, for det kan være lidt trivielt med den ene power point efter den anden.

   Jeg kommer desværre nok ikke til at bruge PowToon med mine elever, for de har ændret deres abonnementer så der ikke længere er et gratis abonnement. Eller er det bare mig der har overset noget??:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: